Om sehinanden

Vores ambition er at skabe så megen opmærksomhed imellem bilister og motorcyklister at vi oplever at der sker færre færdselsuheld med dræbte motorcyklister fordi de ikke blev set i de trafiksituationer vi løbende sætter focus på. Det vil vi gøre gennem forskellige kampagner.

Der bliver sat focus på krydsningsuheld og mødeulykker mellem bilister og motorcyklister, uheld som alle har det til fælles at de som oftest får fatale følger for den svage part – og det er motorcyklisten.
På denne baggrund har vi valgt den indgangsvinkel, dels at motorcyklisten selv skal være i stand til at tage højde for risikoen, dels at bilisterne gøres opmærksom på i hvilke situationer de kan risikere ikke at se motorcyklisterne i trafikbilledet. Ikke sådan at forstå at bilisterne forveksler motorcyklister med knallerter – for den situation er ret sjælden – men derimod er det sådan at motorcyklisterne af forskellige årsager slet ikke bliver set.

Baggrund

Tilbage i 2009 udgav Haverikommissionen – HVU - rapport nr. 6 om motorcykeluheld. Rapporten koncentrerede sig om 4 uheldstyper. Vi vil fortsat arbejde med oplysning om disse og andre uheldstyper.

Bag sehinanden.dk

Bag sehinanden.dk står DanskeMotorCyklister - DMC og MC Touring Club - MCTC

MC-kampagnerne i 2010 og 2011 stod de regionale færdselssikkerhedsudvalg bag, men da de blev nedlagt fik DMC muligheden for at videreføre sitet "sehinanden" som således stadig fremover kan være den fælles platform for fremtidige MC-kampagner.

Yderligere information

Vil du vide mere om kampagnen, kan du kontakte DanskeMotorCyklister eller MC Touring Club.

Har du konkrete spørgsmål til websitet, bedes du sende en mail til: webmaster@danskemotorcyklister.dk

Redigeret 19. marts 2013