Om kampagnen

Vores ambition er at skabe så megen opmærksomhed imellem bilister og motorcyklister at vi oplever at der første måned af sæsonen ikke sker færdselsuheld med dræbte motorcyklister fordi de ikke blev set i de trafiksituationer vi sætter focus på. Derfor hedder kampagnen "Se Os"!

Der bliver sat focus på krydsningsuheld og mødeulykker mellem bilister og motorcyklister, uheld som alle har det til fælles at de som oftest får fatale følger for den svage part – og det er motorcyklisten.
På denne baggrund har vi valgt den indgangsvinkel, dels at motorcyklisten selv skal være i stand til at tage højde for risikoen, dels at bilisterne gøres opmærksom på i hvilke situationer de kan risikere ikke at se motorcyklisterne i trafikbilledet. Ikke sådan at forstå at bilisterne forveksler motorcyklister med knallerter – for den situation er ret sjælden – men derimod er det sådan at motorcyklisterne af forskellige årsager slet ikke bliver set.

Kampagnen starter i foråret 2015. Ud over denne hjemmeside, så vil kampagnen blive synliggjort i både dagspressen, hos motorcykelforhandlere og på face-book. Rådet for Sikker Trafik bakker op om kampagnen.

Baggrund

Tilbage i 2009 udgav Haverikommissionen – HVU - rapport nr. 6 om motorcykeluheld. Rapporten koncentrerede sig om 4 uheldstyper, hvoraf 2 indgår i denne kampagne – dette fordi der især er to parter i den type uheld som kampagnen omfatter. Som nævnt tidligere begrunder det hvorfor kampagnen har fået titlen "Se Os"!

Bag kampagnen

Bag "Se Os" kampagnen står DanskeMotorCyklister - DMC, MC Touring Club - MCTC, Motorcykel Sikkerheds Gruppen - MCSG og Motorcykel Forhandler Foreningen - MFF.

Yderligere information

Vil du vide mere om kampagnen, kan du kontakte DanskeMotorCyklister , MC Touring Club. eller Motorcykel Forhandler Foreningen

Har du konkrete spørgsmål til websitet, bedes du sende en mail til: webmaster@danskemotorcyklister.dk

Redigeret 13. juli 2016