Gode råd til bilister

Vær opmærksom på at motorcyklister på afstand ikke syner af meget og let kan være skjult i blinde vinkler, dørstolper o.s.v. På grund af motorcyklisters lille størrelse, når du ser dem forfra, er det også svært at vurdere deres afstand og hastighed.

Indstil spejlene rigtigt og brug dem. Du har ikke set dig for, før du også har orienteret dig til siderne og bagud.

Giv tegn i god tid når du vil skifte vognbane eller dreje ind ad en sidevej.

Undlad at overhale når du ser en modkørende motorcyklist – du har vanskeligt ved at vurdere afstanden og hastigheden korrekt og du kommer let til at skabe en unødig farlig situation.

Vær opmærksom på at skilte, master og andet udstyr omkring vejen kan skjule en motorcyklist.

Vær opmærksom på at du på nyere biler skal tænde lyset for at baglygterne også er tændt, og sluk tågebaglygten når det ikke er tåget. Den kan let forveksles med bremselys og generer synet for de bagvedkørende.

Undlad at overskride afstribning i venstrekurver; motorcyklister trækker så langt ud mod midten i højrekurver for at forbedre egen sigtelinje.

Gode råd til motorcyklisterne

Vær opmærksom på de små signaler fra andre trafikanter, især de forankørende og dem, der kommer fra siden.

Kør defensivt når du er blandt medtrafikanter, og afpas hastigheden efter de signaler du observerer fra andre trafikanter.

Placer dig synligt for andre trafikanter og placer dig så du selv har maksimalt udsyn. Dette gælder specielt ved overhaling af et eller flere køretøjer.

Overhal aldrig hvis den der overhales har mulighed for at dreje til venstre, eller hvis der er sideveje, hvorfra andre trafikanter kan køre ud foran dig.

Tag hensyn til de mest uerfarne når du kører i en gruppe, og lad ikke andre presse dig til manøvrer du ikke føler dig sikker med.

Hold dine kørefærdigheder vedlige, specielt bremsning, undvigeteknik og kurvekørsel. Der findes kurser, hvor du kan forbedre dine færdigheder.

Sørg for at der er synlige farver så langt væk fra forlygten som muligt, som f.eks. på sidespejle og hjelm.

Kør altid med egnet MC-beklædning uanset turens længde.

Overhold lovens krav til kørelys, styrthjelm og promillegrænser.

Redigeret 7. august 2016