Til hver køretur på motorcykler anbefaler ortopædkirurgen fra MCSG

Når du kører motorcykel er din påklædning altafgørende for udfaldet af mødet med en modpart. Den rigtige påklædning kan redde din krop fra alvorlige kvæstelser, uanset om det er en anden trafikant, en genstand i vejsiden eller blot asfalten.
Hjelmen er lovpligtig og skal være godkendt efter DS2124 eller tilsvarende EU-godkendelse - og dette skal kunne findes på en mærkat inde i hjelmen.

Handsker

- alt afhængig af årstid - begrænser hovedparten af de skader, som typisk sker på hænderne når man forsøger at "tage fra" ved uheld, og hjælper til, at hænderne forbliver rimeligt intakte.

Gode støvler til MC-brug

- sikrer dig de bedste muligheder for, at du kan slippe fra et uheld uden varige handicap i form af skader på fodled. Man bliver rigtig glad for sine støvler, hvis foden har været i klemme under motorcyklen, eller måske imellem fodhvileren og vejbanen.
Gode støvler giver også bedre beskyttelse mod vrid i fodleddet og slag på skinneben. Det giver således den bedste beskyttelse imod knogle-, led- og muskelskader. Kvæstede fodled bliver aldrig rigtig gode igen.

En egnet beklædning

- bør være et "must" - og alt afhængig af årstiden kan du vælge om det skal være kunststof eller læder - begge typer har fordele og ulemper - men beskytter hele kroppen. Det giver den optimale mulighed for at undgå vanskelige hud- og muskellæsioner. Klæd dig ordentlig på til det du skal - nemlig at køre motorcykel!

Redigeret 21. februar 2013